Diavetítő
Naptár
Szöveges mező

 

 

 

 

PÉTER ERIKA HONLAPJA
 Kedves Látogatóim!

 Kattintsatok ide:

Az új honlapom  www.petererika.com  címen található!

Bemutatkozom

Szarvason születtem, Békéscsabán élek. Gyermekkoromban arról álmodoztam, hogy „énekes és színész néni” leszek, de ebből sajnos nem valósult meg semmi. Későbbi vágyam  – az, hogy óvó néni legyek – szerencsére beteljesedett.
Amikor már nem tudtam bemutatni a gyerekeknek, hogyan kell hátrabukfencezni, akkor foglalkozást váltottam; óvodai felügyelő, pedagógiai szaktanácsadó lettem. Amikor meguntam a hivatalnokoskodást, ismét pályát módosítottam. Manapság szinte csak az irodalommal töltöm mindenapjaimat. Felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt írok verseket, író-olvasótalálkozásokon, gyermekprogramokon veszek részt.)
Eddig hét önálló verseskötetem jelent meg. (Lásd alább!) Ezen kívül   antológiákban, irodalmi folyóiratokban és gyermekmagazinokban jelentek meg verseim, írásaim.
A zenével való kapcsolatom sosem szűnt meg. Két gyermekversem (gyerekzetem) hallható a Három holló CD-n, tizenegy gyerekzetem pedig az Esőtánc CD-n  (Dafna megzenésítésében és előadásában ). 2012-ben  jelent meg a Szélforgó CD. (Az általam elkeresztelt Fülemüle Zenekar 12 versem adja elő. Zeneszerző és énekes: Antovszki Tamás.)

Lírai tárgyú verseimet lélekzeteknek, gyermekverseimet gyerekzeteknek, társadalmi fricskáknak mondható, könnyed hangvételű verseimet pedig bóvliknak nevezem...Öröm és bánat, fény és árnyék követi egész életem. A bennem lévő rengeteg energiát igyekszem hasznosítani. Bizonyára ez az életerő serkent írásra is. Egyetlen fiam elvesztése után is örök optimista maradtam. Talán ezért találtam meg a közös hangot a fiatalokkal.
Megzenésített gyermekverseim:
Három Holló  CD - megzenésített versek - Palinta Társulat (Grillus Kft. 2009.) -(Kányádi Sándor, Nemes N. Ágnes versei között.) 
Esőtánc CD - megzenésített gyerekzeteim -  megzenésítette és énekli: Dafna ( 2010 )
ÚJ!! Szélforgó CD- megzenésített gyerekzeteim- Fülemüle Zenekar- megzenésítette és énekli: Antovszki Tamás  (2012)
 
Önálló köteteim:  
1.Mindörökké mosoly - versek (Accordia Kiadó, 2005.)
2.Verselhetek - 1.kiadás - versek jeles napokra  (Móra Kiadó 2007.)
 Verselhetek -2. kiadás (Móra Kiadó, 2008.)
Ez a Papp Anikó Míra által szépen illusztrált kötet 2007-ben Magyarország három legszebb gyermekkönyve közé került. Második kiadására 2008 májusában került sor, összesen 9000 példányban, ami kuriózum a Móra Kiadó történetében, hiszen az elmúlt 10 évben egyetlen verseskönyv sem fogyott el ilyen rövid időn belül, ilyen példányszámban a könyvpiacon. 
3.Szeretőim a szavak - új versek (Accordia Kiadó, 2009.)
4. A nyakatekert zsiráf - gyerekzetek (Magánkiadás, 2010)
Illusztrálta: Papp Anikó Míra
5.Túlhordott ölelés - netkötet (Irodalmi Rádió. Miskolc, 2010)
6.Csupa Csiga - csigamesék - korhatár nélkül (Timp kiadó, 2011)
Illusztrálta: Papp Anikó Míra
7. Zabfalók - verses történetek a lovakról ( AB-ART Kiadó, 2012)
 Illusztrálta:  Mészely Ilka

 Bővebb információ a AZ ÖNÁLLÓ KÖTETEIM feliratú piros MENÜDOBOZBAN található, a jobb oldalon! Kattints rá!

  Szeretettel értesítek minden velem együtt örülőt, hogy a Verselhetek c. könyvemben található Zsákbamacska c. gyerekzetem belekerült a 3. osztályos olvasókönyve.
A borítón látható a vers illusztrációja,amelyet Bódi Kati készített.
  Figyelem, figyelem! Szívesen megyek felnőttek számára szervezett író-olvasó találkozókra,
valamint
óvodáskorúaknak, alsó tagozatos általános iskolásoknak szóló verses-zenés műsort  vállalok!
HÍVJATOK!
A műsor interaktív. Célom az olvasás, az irodalom, a versek megszerettetése. Együtt olvasunk, verselünk a gyerekekkel vetítés segítségével, ahol saját verseim "elevenednek meg". A műsor folyton változó, évszaknak, alkalomnak megfelelő, a gyerekek életkorához igazodva.  A műsort megzenésített gyerekzeteimmel  teszem változatosabbá.
Időpontegyeztetés, érdeklődés nálam:
erikahangon1@gmail.com
 +36 20 525 3319
 Könyveim megrendelhetők, megvásárolhatók nálam és  átutalással, kérésre dedikálva is !


  MEGJELENT! MEGRENDELHETŐ: erikahangon1@gmail.com
és +36 20 525 3319

  Szélforgó  CD-kóstoló

websas.hu